fbpx

Vill du ha en perfekt afternoon tea?

Historian bakom afternoon tea dess ursprung, traditioner och betydelse

Afternoon tea är en brittisk tradition som har funnits sedan 1840-talet. Det var den sjunde hertiginnan av Bedford, Anna som införde denna trevliga tradition. På den tiden intog man i allmänhet endast två måltider per dag nämligen en stadig frukost tidigt på morgonen och middag vid åttasnåret på kvällen. Då blev det naturligt att inta en lättare måltid på eftermiddagen, vilket ledde till att afternoon tea blev en populär tradition.

Nu kan du beställa en egen afternoon tea hos catering Norrköping om du ska bjuda till ett event för dina kollegor och verkligen vill imponera rejält för dem. Det kan då också vara bra att själv veta lite mer om historik kring afternoon tea så att du vet vad du ger dig in på.

Historien bakom afternoon tea är fascinerande. Det var hertiginnan Anna av Bedford som började bjuda in vänner till sin bostad på eftermiddagen för att dricka te och äta småkakor. Vet ej om det på den tiden fanns cateringfirmor, men hade det funnits hade Anna av Bredford kanske anlitat just denna catering som ligger i Norrköping som heter Kanalmagasinet. Traditionen spred sig snabbt och snart blev afternoon tea en populär social aktivitet bland överklassen. Idag är afternoon tea en populär tradition som fortfarande praktiseras i Storbritannien och andra delar av världen.

Det finns många olika varianter av afternoon tea, men den klassiska versionen består av te, småkakor, scones och smörgåsar. Det är en trevlig och avslappnad aktivitet som man kan njuta av med vänner eller familj. Historien bakom afternoon tea är en viktig del av brittisk kultur och tradition, och det är en tradition som har överlevt i över 180 år. I Sverige blir det 7 små kakor som också ingår i denna te ceremoni.

Historien bakom eftermiddagste

Eftermiddagste är en tradition som har sina rötter i den engelska högreståndsmiljön på 1830-talet. Det var hertiginnan Anna av Bedford som introducerade den här trevliga vanan att inta ett mål med te och lättare tilltugg på eftermiddagen.

På den tiden var det vanligt att man åt en maffig frukost på morgonen och sedan väntade till åttatiden på kvällen för middagen. Hertiginnan Anna av Bedford kände sig därför ofta hungrig under eftermiddagen och bad om att få serveras te och småkakor. Detta blev snabbt en vana och hertiginnan började bjuda in sina vänner till liknande tillställningar.

Snart spred sig traditionen till andra högreståndsfamiljer och eftermiddagste blev en populär social tillställning. Det var vanligt att man dukade upp med scones, sandwichar, bakverk och kakor. Eftermiddagste var också ett tillfälle för kvinnor att umgås och prata om mode, konst och kultur.

Eftermiddagste blev särskilt populärt under 1800-talets senare hälft och har sedan dess utvecklats till en tradition med särskilda dukningar och ritualer. I dag är det vanligt att man serverar olika sorters te, småkakor, bakverk, scones och sandwichar på eftermiddagste.

Varukorg