fbpx

Effekter av kaffe på hälsa

Turkiskt kaffe är en stark brygd med en högre koncentration av koffein. Därför har det en rad hälsofördelar. Nedan följer några av de positiva effekterna av att dricka turkiskt kaffe:

Förbättrar atletisk prestation

Turkiskt kaffe har en hög mängd koffein som är fördelaktigt om man gillar atletiska aktiviteter. Koffein har visat sig öka uthålligheten och minska trötthet, vilket kan hjälpa till att förbättra den fysiska prestationen.

Kan minska risken för vissa sjukdomar

Kaffe, inklusive turkiskt kaffe har visat sig minska risken för vissa sjukdomar. Studier har visat att kaffe kan minska risken för typ 2-diabetes, Parkinsons sjukdom och levercancer.

Kan förbättra kognitiv funktion

Koffein i turkiskt kaffe kan hjälpa till att förbättra kognitiv funktion inklusive minne uppmärksamhet och reaktionshastighet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för äldre personer som upplever minnesproblem.

Kan hjälpa till att minska risken för depression

Studier har visat att personer som dricker kaffe inklusive turkiskt kaffe har en lägre risk för depression. Koffein kan hjälpa till att öka produktionen av signalsubstanser i hjärnan, vilket kan förbättra humöret och minska risken för depression.

Det är dock viktigt att komma ihåg att för mycket koffein kan ha negativa effekter på hälsan så det är viktigt att dricka turkiskt kaffe i måttliga mängder.

Varukorg